Tuesday, October 9, 2007

Min uke

Mandag: Comprehensive Health Assessment.
Helseundersøkelser og vurderinger. Man skal gå fra topp til tå og utifra ulike øvelser som å palpere, perkussere, se og snakke fastslå sykdom. Som f.eks. skade på nerversystem, betent milt, pneumothorax, cancer prostata osv. Veldig interessant men mye nytt å sette seg inn i.

Tirsdag: Childrearing Family (Pediatric).
Læren om barnet fra det er nyfødt til 21. Med vekt på utvikling, sykdommer og omsorg fra forsørger. En kryssing av helsesøster og barneavdelingssykepleier.

Onsdag: Comprehensive Health Assessment. Lab.
Øvelsespost der vi er på lab`n og tar for oss et og et system for hver uke (denne uka er det thorax og lunge).


Torsdag: Adult Health Care og Transcultural Nursing.
Sykdomslære, farmakologi, legemiddelberegning og fysiologi.
Det andre faget er en klasse om å drive sykepleie i en stadig mer flerkulturell verden. Mye modeller og tolkninger av disse.

Fredag: FRI!!!

Lørdag: Pediatrics clinicals på Tripler pluss PreClinicals.
Er på en barneavdeling hvor pasientene er i alderen et par dager til 23 (blir behandlet for medfødte sykdommer som cystisk fibrose, leukemi osv). Mine pasienter har så langt vært 6 dager, 20 år og 4 år. Mye teori, medisinhåndtering og forsiktighet.
Når jeg er ferdig kl fire på denne praksisen er det en etage ned å forberede seg på neste dags praksis, kunne alt om pasient(er) man jobber med, medisiner, historie, situasjon, labresultater osv osv. Altsaa fjorten timer utdanning denne dagen.

Søndag: Adult Health clinicals på Tripler.
Er på en hjerte telemetri-avdeling. Hjerteovervåkningspost der de aller fleste er på EKG 24/7, de som ikke er så kritiske har gjerne en blandingsdiagnose som f.eks. Parkinson, hypertensjon og får en plan. Mer frihet her enn den andre praksisen her, gjør alt av prosedyrer fra å suge lunger fri for slim til å legge inn nese-gastro kateter. Interessant å bl.a. ha pasienter fra 2. verdenskrig og dagens krig i Irak. Funnet ut at nordmenn er VELDIG populære blandt de gamle veteranene.

No comments: